12-11-05

Fair-play gevraagd binnen de Q-League

Tijdens de eerste quizzen van de Q-League, alsook bij inschrijving van de Q-Leagueploegen is er een blad met "deelnemersreglement en weetjes" uitgedeeld/toegestuurd aan alle Q-Leaguedeelnemers. Het laatste puntje van dit reglement bevatte:
 
"Voetbalquizzen moet ontspanning en plezier blijven. Daarom rekent de Q-League organisatie ook op de sportiviteit en fair-play van iedere deelnemende ploeg en is gemachtigd ploegen uit te sluiten die hiertegen zondigen."
 
Op de voorbij quiz te Gestel-Meerhout is door bepaalde mensen uit de organisatie vastgesteld dat er quizploegen zijn, die tijdens vragenrondes zich uit de zaal verwijderen en van de gelegenheid gebruik maken om de "ik bel een vriend"-truc uit "wie wordt Euromiljonair?" toe te passen om hierdoor nog een paar extra punten te scoren. Het gaat hier trouwens niet enkel om gelegenheidsploegen, maar tevens om gereputeerde quizploegen. De Q-League organisatie wil niet zover gaan om nu reeds over uitsluiting te spreken, maar zou wel graag een oproep doen aan het gezond verstand en fair-playgevoel van alle deelnemende ploegen om respect op te brengen voor quizorganisator en collega-quizzers en wil hiermee in naam van alle Q-Leagueploegen dit achterbaks gedrag ook ten volle veroordelen.

02:38 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.