08-10-05

Volgende vrijdag loting voor de "Beker van de Kempen"

Volgende vrijdag zal er tijdens de eerste Q-Leaguequiz in Lille ook geloot worden voor de eerste ronde van de "Beker van de Kempen" die plaats zal vinden in Gierle op 4 november. Op dit moment zijn 19 ploegen ingeschreven voor de bekercompetitie. Deze 19 ploegen zijn terug te vinden verderop op deze site. Het gaat om een niet-geleide loting, dus het is mogelijk dat favorieten in de eerste ronde reeds tegen mekaar uitkomen. Aangezien er in deze 1/8e finale meer dan 16 ploegen ingeschreven zijn, zullen er enkele 1/8e finales gespeeld worden met 3 ploegen. Het bekerschema ziet er uit als volgt:
 
1/8e finales:
wedstrijd A : 1-2
wedstrijd B : 3-4
wedstrijd C : 5-6
wedstrijd D : 7-8
wedstrijd E : 9-10
wedstrijd F : 11-12
wedstrijd G : 13-14-15
wedstrijd H : 16-17-18
 
1/4e finales:
wedstrijd I : winnaar A-winnaar B
wedstrijd J : winnaar C-winnaar D
wedstrijd K : winnaar E-winnaar F
wedstrijd L : winnaar G-winnaar H
 
1/2e finales:
wedstrijd M : winnaar I-winnaar J
wedstrijd N : winnaar K-winnaar L
 
Finale:
FINALE : winnaar M-winnaar N
 
Nog enkele weetjes omtrent de bekerformule:
 
- de beker gaat over één door loting (vooraf aan de quiz) bepaalde ronde binnen de quiz. De ploeg die hierin meer punten behaalt dan zijn tegenstander gaat door naar de volgende ronde. Bij gelijke punten op deze ronde, geldt de einduitslag van de quiz. Indien de stand dan nog steeds gelijk is, geldt het resultaat van de laatste ronde, dan de voorlaatste, dan de op twee na laatste,... Blijft de stand dan nog gelijk, wordt er door lottrekking bepaald wie doorgaat naar de volgende ronde.
- in poules van drie ploegen geldt bij gelijke stand van bv. twee van de drie ploegen, enkel de einduitslag van deze twee ploegen de doorslag geeft. Mocht bv. ploeg A en ploeg B elk 9 op 10 scoren en ploeg C slechts 8 op 10, dan gaat of ploeg A of ploeg B naar de volgende ronde desondanks het feit dat ploeg C een betere einduitslag zou behalen.
- de locaties voor de volgende bekerrondes zullen worden bepaald na de eerste ronde, afhankelijk van wie door is, wie niet. In ieder geval zullen de quizzen ergens in de Kempen plaatsvinden.
 
Verder willen wij er graag de ploegen die reeds ingeschreven zijn voor de beker op wijzen dat zij wel nog apart dienen in te schrijven voor de quizzen die behoren tot de bekercompetitie, te beginnen met Gierle op 4 november. Inschrijven bij quiz@ttkgierle.be.
  
 

18:35 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.