23-08-05

Vervolg inschrijvingen Q-League

Update: 5 oktober 2005
 
16. NIJLEN UNITED:
Maarten Torfs (Nijlen, kapitein), Tom Schoofs (Nijlen), Gino Peeters (Nijlen), Steven Horemans (Bevel-Nijlen)
 
17. FC BOUWEL:
Yves Torfs (Bouwel, kapitein), Jan Lieckens (Bouwel), Wim Dens (Grobbendonk), Raf Ceusters (Bouwel)

18. MERCATOR:
Alphonse De Koninck (Borsbeek, kapitein), Marc Van Goethem (Heindonk), Ken De Koninck (Antwerpen), Maarten Van Sanden (Borsbeek)

19. UNDERDOGS:
Willy Heirman (Zeveneken, kapitein), Guy De Wispelaere (Zaffelare), Jean-Pierre Verlee (Zeveneken), Luc Baert (Zaffelare)

20. KLESKE:
Kirsten Van Aerschot (Veerle, kapitein), Nico Van Dijk (As), Kristof Daems (Veerle), Bert Gerets (Veerle)

21. RACING PELT:
Sandro Carella (Overpelt, kapitein), Michael Vandersteen (Overpelt), Glen Cortens (Hechtel Eksel), John Theunissen (Overpelt)

22. DE POSTHOORN:
 
Tom Lievens (Geel, kapitein), Jo Lievens (Geel), Davy Vanhoof (Geel), Kristof Cornelissen (Mol)

23. FC LACHENEN:
 
Gunther Smets (Ekeren, kapitein), Dirk Schoenmakers (Leuven), Patrick Ongena (Lier), Donald Lemmens (Itegem)
 
24. BARCA:
 
Davy Gimenez (Heist-op-den-Berg), Filip Mertens (Zoerle-Parwijs), Jo Van Rompaey (Noorderwijk), Stijn Van Asbroeck (Morkhoven)

20:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-05

Eerste inschrijvingen Q-League zijn binnen

Update 20 augustus 2005:
 
Via de site zullen wij u op regelmatige tijdstippen op de hoogte houden van de reeds ingeschreven ploegen. Deze zijn ook terug te vinden in de rechterkolom van onze site. De nummering van ploegen en hun verschijning in deze kolom is/wordt bepaald door het moment van inschrijving. Hieronder namen en samenstelling van de eerst ingeschreven ploegen:
 
1. FESTUS:
Vic Janssens (Kasterlee, kapitein), Werner Willems (Lichtaart), Tom Meeus (Kasterlee) en Jeff Donkers (Kasterlee)
 
2. SC DENOORDERKEMPEN:
Koen Driesen (Lille, kapitein), Geert Neefs (Lille), Kris Peeters (Lille), Nick Mattheussen (Lille)
 
3. GREAT OLD FREETHIEL:
Gunther Verleysen (Sint Niklaas, kapitein), Chris De Pauw (Waasmunster), Philippe Van den Bergh (Kalmthout), Guy Smout (Kalmthout)
 
4. GOLDSTAR:
Tom Smolders (Dessel-Witgoor, kapitein), Dominique Goven (Kleine Brogel), Davy Vanwetswinkel (Meerhout-Gestel), Kim Wuyts (Dessel-Witgoor)
 
5. DE SPIJKERS:
Ronny Sol (Terhagen, kapitein), Freddy Cockx (Muizen), Johan Van Der Kinderen (Walem), Jurgen Liekens (Duffel)
 
6. DUG OUT:
Anthony Leenaerts (Kapellen, kapitein), Patrick Kil (Kapellen), Dirk Aerts (Kapellen), Theo Jongeneelen (Wuustwezel)

7. FC DE VREDE:
Joël Bertels (Wechelderzande, kapitein), Marc Geentjens (Herentals), Geert Helsen (Wechelderzande), Jurgen Smeyers (Vorselaar)
 
8. DE PRUTSERS:
Tom Horsten (Gierle, kapitein), Jan Woestenborghs (Beerse), Nick Heylen (Beerse), Albert De Doncker (Beerse)
 
9. PALING:
Domenic Luyten (Heist-op-den-Berg, kapitein), Roger Rayen (Scherpenheuvel-Zichem), Julien Rijmenants (Schriek), Toon Valgaeren (Herselt)
 
10. ZVC TURNHOUT:
Luc Van Loock (Lille, kapitein), Jan De Kinderen (Ravels), Jef Peeters (Lille), Bart Willems (Wechelderzande)
 
11. FC HARD EN DROOG:
Jan Staes (Turnhout, kapitein), Wim Horsten (Vosselaar), Koen Van Zummeren (Turnhout), Werner Weyts (Turnhout)
 
12. BEZEMHEIDE:
Johan Breugelmans (Kalmthout, kapitein), Dieter Van Gool (Kalmthout), Michael Van Oevelen (Kalmthout), Dirk Calluy (Hoevenen)
 
13. GOONERS:
Steven Moyens (Heverlee, kapitein), Didier Moreau (Heist-op-den-Berg), Guy De Dekker (Holsbeek), Wouter Pelgrims (Testelt)
 
14. KWISTEDADDE:
Chris Debrabandere (Meulebeke, kapitein), Jan Priem (Meulebeke), Pascal Slambrouck (Kanegem), Chris Uyttenhove (Balegem)

15. LIBION:
Marc Van Hout (Geel, kapitein), Ufuk Baygunes (Mol), Guy Raeymaekers (Mol), Vital Machiels (Balen)

00:54 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-05

Uitgebreid deelnemersreglement Q-League (II)

(deel I - zie beneden)

 • De einduitslag zoals opgesteld door de quizorganisator is bindend voor het Q-League klassement en kan niet betwist worden met de Q-League organisatie.
 • Naast de Q-League competitie organiseert de Q-League ook de Beker van de Kempen, waarvoor ingeschreven kan worden tot 14 oktober 2005 (zie http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be voor meer informatie).
 • Er zijn geen prijzen verbonden aan de Q-League. Er wordt wel een beker voorzien voor winnaars van Beker van de Kempen en Q-League eindstand. Deze trofeeën worden uitgereikt op de laatste quiz van het seizoen.
 • Voor het seizoen 2006-2007 zal de Q-League gespeeld worden in divisies. De nummers 1-10 komen dan in de eredivisie uit, de nummers 11-20 in de eerste divisie, de nummers 21-30 in de tweede divisie,… . Dit betekent dat vanaf dat seizoen er gespeeld wordt met dalers en stijgers, wat een extra dimensie moet toevoegen aan de Q-League.
 • De Q-League heeft als doelstelling de aantrekkelijkheid van het “voetbalquizzen” te vergroten, wat niet dient te gebeuren door het optrekken van de moeilijkheidsgraad en raad daarom de deelnemende quizorganisatoren aan de eigenheid van hun quiz te behouden. Voetbalquizzen moet ontspanning en plezier blijven. Daarom rekent de Q-League organisatie ook op de sportiviteit en fair-play van iedere deelnemende ploeg en is gemachtigd ploegen uit te sluiten die hiertegen zondigen.


23:06 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitgebreid deelnemersreglement Q-League (I)

 • Om geldig deel te nemen aan de Q-League moet men aan minimaal 1, maximaal 18 quizzen, die tot het Q-Leaguecircuit behoren deelnemen. Enkel de 10 hoogst gescoorde resultaten tellen mee in de eindrangschikking. Bij deelname aan minder dan 10 quizzen kan men nog steeds geldig deelnemen aan de Q-League, doch men verdient slechts punten over het maximum gespeeld aantal quizzen.

 • Er kunnen enkel punten worden gescoord in quizzen die behoren tot de Q-League 2005-2006 (zie http://voetbalquizcircuit.skynetblogs.be of Q-League kalender).

 • Om geldig deel te nemen aan de Q-League moet een inschrijvingsformulier bezorgd worden aan de Q-League organisatie, dit formulier bevat:
  - naam van de quizploeg, die niet beledigend, kwetsend of discriminerend mag zijn. De Q-League organisatie is gemachtigd ploegen die hiertegen zondigen uit te sluiten voor deelname aan de Q-League
  - opgave van maximaal 4 vaste spelers van de betreffende quizploeg, die niet reeds ingeschreven zijn bij een andere ploeg uit de Q-League
  - minimaal één geldig e-mailadres waarop de quizploeg te bereiken is voor het doorsturen van standen, informatie,...
  Dit formulier is te verkrijgen bij de Q-League- of deelnemende quizorganisatie. Inschrijvingen op een quizavond behorende tot de Q-League zijn meteen geldig voor het Q-League klassement.

 • Om geldig punten te kunnen scoren voor de Q-League dient de betreffende ploeg:
  - ingeschreven te zijn bij de Q-League organisatie (direct of via de quizorganisator)
  - minimum te bestaan uit 1 speler die voorkomt op het inschrijvingsformulier van de betreffende ploeg en mag maximum aangevuld met 1 speler die voorkomt op het inschrijvingsformulier van een andere ingeschreven ploeg (2*1-regel). Verdere aanvulling met niet-ingeschreven spelers is ten alle tijden toegestaan.

 • Voor iedere quiz geldt volgende puntentelling:
  - Van 1e tot 30e plaats: 40-36-34-32-30-28-26-24-22-21-20-19-18-17-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.
  - Indien een ploeg die niet ingeschreven is voor de Q-League of niet geldig deelneemt punten behaalt vervallen deze punten en worden deze niet toegekend. Dit betekent dat indien een niet-ingeschreven ploeg de quiz wint, de 40 punten vervallen en niet naar de tweede gaan (deze verdient gewoon 36 punten).
  - Bij gelijke stand gelden het aantal eerste plaatsen, aantal tweede plaatsen, …
  - Indien dan de stand nog gelijk is gelden het totaal aantal behaalde punten over de gespeelde quizzen (elke quiz wordt omgerekend naar 100%).


23:04 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |